10.000 bezoekers samen één tijdens Nederland Zingt Dag

in Mediatips

Ongeveer 10.000 mensen kwamen zaterdag samen in de Jaarbeurs in Utrecht voor de vijftiende editie van de Nederland Zingt Dag. Al weken van tevoren waren de kaarten voor het evenement uitverkocht. Het thema van de dag was ‘Ik zal er zijn’.

God in Nederland
“Vaak krijg ik de vraag of God weg is uit Nederland”, zei dominee Van der Spoel tijdens het ochtendprogramma. “Mijn antwoord is dan: Nee! Gods belofte ‘Ik zal er zijn’ geldt ook voor Nederland. Je ziet altijd je kleine eigen perspectief. Bedenk dat al die gelovigen in Nederland samen van bovenaf gezien een zee van licht zijn.”

De presentatie van de dag was in handen van Mirjam Bouwman en ds. Arie van der Veer. “Het thema maakte de dag super bijzonder”, zegt presentatrice Mirjam Bouwman. “Met name vanwege het persoonlijke verhaal van Arie van der Veer”.'Bijzonder thema'
Enkele weken na de Nederland Zingt Dag van 2015 overleed de oudste zoon van ds. Van der Veer. Het lied 'Ik zal er zijn' werd, net als op de begrafenis van zijn zoon, tijdens de Nederland Zingt Dag gezongen. “Het was voor mij een bewogen dag”, zegt ds. Van der Veer. “Ik wil het lied blijven zingen, want het is een kracht. God belooft in alle omstandigheden dat Hij er zal zijn”.

Emotioneel moment
“Veel mensen in de zaal waren in tranen na zijn verhaal” zegt Bouwman. “Iedereen leefde mee, of dacht aan mensen die zij zelf hadden verloren. Je komt met wel 10.000 mensen bij elkaar, maar daar merk je weinig van. Je voelt je samen één”.

De dag kende veel bijzondere momenten, zoals de indrukwekkende getuigenis van Lora Kremer of muziek van onder andere de band Trinity, Suzanne van der Velde en de broers Ariën en Wouter Vink. “Ook de cabaret van TimZingt was ontwapenend en heel herkenbaar”, zegt Bouwman.

Verbonden
Albert-Jan Schol, eindredacteur Nederland Zingt, vult aan: “Waar de Nederland Zingt Dag in slaagt, is het verbinden van jong en oud in hedendaagse en traditionele muziek. We weten dit zo te mixen dat het publiek zich verbonden voelt met elkaar. Dat we ruim een maand van tevoren uitverkocht waren, laat zien dat mensen hier enthousiast van worden.” 

Een impressie van de Nederland Zingt Dag is te zien onderstaande uitzending van Nederland Zingt.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons