Vier Bijbelvertalers vermoord in Midden-Oosten

in Christelijk Nieuws

Vier medewerkers van een Bijbelvertalingsorganisatie zijn vorige week in het Midden-Oosten vermoord door gewapende militanten. Dat meldde Wycliffe Associates, een Amerikaanse Bijbelvertalersorganisatie.

Waar de moorden precies hebben plaatsgevonden, of wie er achter de aanslag zit, kan Wycliffe nog niet zeggen. “Het gaat in ieder geval niet om door Nederland uitgezonden medewerkers”, zegt woordvoerder Arend Pleijsier.

Opoffering
De leider van het vertaalteam werd bij de aanval gespaard doordat twee medewerkers op hem gingen liggen. Zij moesten hun daad echter met de dood bekopen. Elders in het kantoor werden ook twee vertaalhulpen vermoord. Enkele andere medewerkers raakten gewond.

Gebed
Naast gebed voor de overlevers en een nieuwe veilige werkomgeving, roept Wycliffe op tot gebed voor de daders. “Bid dat de Heer hun ogen zal openen, voor wat ze hebben gedaan. Vraag of God hen wil ontmoeten, op de plek waar ze zijn. Bid dat Hij zich genadig zal tonen en hen Zijn vergeving, liefde en vrede zal geven".

Het is niet voor het eerst dat vertalers van Wycliffe zijn vermoord. In 1990 werden twee Amerikaanse Bijbelvertalers in Liberia om het leven gebracht in de hevige strijd tussen regeringstroepen en opstandelingen in het West-Afrikaanse land.

Bron: Wycliffe

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons