‘The Passion vertelt verhaal dat we nu nodig hebben’

Cast van The Passion is "extra gemotiveerd" om verhaal te vertellen

in Mediatips

Vanavond vindt de zesde editie van The Passion plaats in Amersfoort. Door de heftige situatie in Brussel kreeg het evenement een beladen dimensie. “Dit verhaal is wat we nu nodig hebben”, zei verteller Lenette van Dongen dinsdag in RTL Late Night.

Verhaal van liefde
“Het gaat niet over onze egootjes, maar om dat fantastische verhaal dat verteld wordt”, zegt Lenette. “Het is een verhaal van liefde, en het overstijgen van de dood. Zélfs het overstijgen van de dood”.

Lichtgevend kruis
De volledige cast van The Passion schoof dinsdag aan bij RTL Late Night om over hun rol te praten. Sofie van den Enk is de verslaggever van het evenement. Ze volgt het grote lichtgevende kruis en wil van mensen in de processie weten wat hen beweegt. “Toen ik het kruis voor het eerst van dichtbij zag, deed dat echt wat met mij”, zegt ze. "Je ziet wat mensen hoop brengt op dat plein in Brussel. Dat is precies wat wij ook gaan doen".

Feest
Ook Xander de Buisonjé is "extra gemotiveerd" om na de gebeurtenissen in Brussel de boodschap van The Passion over te brengen. “The Passion is zo’n mooi feest van ongelovigen naast gelovigen. En dat beleven we met z’n allen. Dat is juist wat het moet zijn”.

Bekijk hier de uitzending van RTL Late Night

Één van de nummers die vanavond voorbij komen is 'Als Rennen Geen Zin Meer Heeft' van Marco Borsato, gezongen door Martijn Fischer (Jezus) en Ellen ten Damme (Maria). Bekijk hier alvast een voorproefje.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons