The Passion live te zien in ‘bioscoop-kerken’

Muziekspektakel wordt gecombineerd met 'laagdrempelige kerkdiensten'

in Mediatips

In Den Haag en Enschede, de steden waar de voorgaande edities van The Passion plaatsvonden, ​zal het tv-spektakel live op grote schermen te zien zijn. Dat heeft de Protestantse Kerk in Nederland samen met de plaatselijke gemeenten georganiseerd.

The Passion zal worden vertoond in de Nieuwe Badkapel in Scheveningen (Den Haag), en in de Ontmoetingskerk in Enschede. Voorafgaand aan de uitzending organiseren beide kerken een laagdrempelige kerkdienst waarin wordt stilgestaan bij de achtergrond van het lijdensverhaal zoals dat in The Passion wordt verbeeld.

Den Haag
In Den Haag vindt er vlak voor de uitzending een ‘flitskerkdienst’ plaats. Ds. Charlotte van der Leest gaat voor in deze kerkdienst. Van der Leest: "Dit is een prachtige gelegenheid om te laten zien hoe The Passion – een eigentijdse gebeurtenis die in korte tijd heel populair is geworden – past in de eeuwenoude boodschap van het christendom. Dat past bij een gemeente die verleden, heden en toekomst met elkaar wil verbinden."

Enschede
Ook in de ontmoetingskerk in Enschede is men enthousiast over het initiatief. "Met z’n ruime kerkzaal, mooie beeldschermen en goede geluid is de Ontmoetingskerk een perfecte ruimte voor deze bijeenkomst", zo staat er op de website. "De Witte Donderdag-viering en The Passion zijn afzonderlijk te bezoeken, maar vormen samen ook een prachtige éénheid."

Bron: PKN

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons