Religieuze plechtigheid nog steeds gewild

Dienst blijft belangrijke rol spelen bij geboorte, huwelijk en overlijden

in Christelijk Nieuws

Nederlanders vinden een godsdienstige plechtigheid bij geboorte, huwelijk en overlijden nog net zo belangrijk als 25 jaar geleden. Dat meldt het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) in het maandblad Demos.

Het belangrijkst vinden Nederlanders een godsdienstige viering bij een overlijden: 58 procent van de bevolking hecht hier waarde aan. Het Europese gemiddelde hiervan is 75 procent. Een religieuze dienst bij een huwelijk is voor de helft van de Nederlanders belangrijk, terwijl bij een geboorte ruim 40 procent hieraan hecht.

Er zijn grote verschillen tussen trouwe kerkgangers en mensen die bijna nooit een dienst bezoeken. Toch wenst ook een substantieel deel van die laatste groep een religieuze plechtigheid, met name bij een overlijden.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons