Publiek in vervoering tijdens The Passion Amerika

"The Passion brengt het paasverhaal met veel klasse en creativiteit buiten de kerk"

in Mediatips

In Amerika vond gisteren de eerste Amerikaanse editie van The Passion plaats. Duizenden toeschouwers zagen hoe het lichtgevende kruis door de straten van New Orleans werd gedragen. Waar de Amerikaanse media niet erg onder de indruk leken te zijn, was het publiek zichtbaar aangedaan door het evenement.

Het decor van The Passion werd gevormd door veel kenmerkende plekken in New Orleans. Zo werd het grote kruis van de Super Dome via Bourbon Street naar de oever van de Mississippi gevoerd, en arriveerde Jezus (gespeeld door soapster Jencarlos Canela) in de stad met een klassieke tram.

Publiek in vervoering
Waar Amerikaanse tv-recensenten het spektakel als een ‘Jezus-jukebox-musical’ omschreven, of "de feestelijke opening van een winkelcentrum”, gaven zij ook toe dat het publiek wel degelijk in vervoering raakte door de optredens. “Ik ben zo blij dat de waarheid van het evangelie met veel klasse en creativiteit buiten de muren van onze kerk wordt gebracht”, reageerde een enthousiaste twitteraar. “Alles wat ons verdeelt: ras, religie of politiek, is niet sterker dan wat ons verbindt: vergeving en liefde", zei een ander.

Wederopstanding
Volgens The New York Times was de herrijzenis van Jezus een van de meest oprechte momenten in het schouwspel. Toen hij boven op een gebouw verscheen haalde het publiek massaal de mobieltjes tevoorschijn om alles te filmen. "Net zoals zou gebeuren als de wederopstanding vandaag de dag zou plaatsvinden”.

Volgens het muziekblad Billboard was de uitvoering van Yolanda Adams met het lied ‘When Love Takes Over’ hét muzikale hoogstandje van The Passion in Amerika. Luister hier naar het lied.

EO-collega Danny Grootveld was aanwezig bij The Passion in New Orleans. Voor EO.nl/geloven maakte hij een exclusief sfeerverslag, waarin hij onder andere sprak met Seal, Michael W. Smith, producent Jacco Doornbos en regisseur David Grifhorst. Bekijk de video hier.

Foto: Facebook

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons