Paus wast voeten van vluchtelingen

Paus Franciscus kust en wast de voeten van twaalf vluchtelingen op Witte Donderdag

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus heeft op Witte Donderdag de voeten van twaalf vluchtelingen gekust en gewassen. Tijdens het ritueel veroordeelde hij wapenfabrikanten als medeverantwoordelijk voor de aanslagen in Brussel door islamitische militanten, die zeker 31 mensen het leven kostte.

Hij maakte de opmerking bij het traditionele pre-Pasenritueel waarbij hij de voeten van twaalf mensen wast en kust om Jezus' gebaar van nederigheid naar de apostelen te herdenken.

Broederschap
“Ieder van ons, moslims, hindoes, katholieken, kopten, evangelisten, kinderen van dezelfde God, die in vrede willen leven, zijn geïntegreerd”, zei hij bij een opvangplaats voor vluchtelingen, ten noorden van Rome.

Verraad van Judas
Franciscus vergeleek de aanslagen van Brussel met het verraad van Judas, die Jezus uitleverde voor 30 zilverstukken. “Drie dagen geleden was er een gebaar van oorlog, van vernietiging, in een stad in Europa door mensen die niet in vrede willen leven”, zei hij. “Achter dat gebaar zitten wapenfabrikanten, wapensmokkelaars, die bloed willen, geen vrede, die oorlog willen, geen broederschap”, aldus de paus.

Beeld: Youtube

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons