Pasen wordt christelijke feestdag in Pakistan

Christelijke leiders pleiten voor bescherming

in Christelijk Nieuws

In Pakistan is een resolutie aangenomen waarmee de feestdagen van christenen officieel worden erkend. Pakistaanse christenen hebben hierdoor de mogelijkheid om vrij nemen met Pasen om het feest te vieren.

Het is de eerste keer in 69 jaar dat religieuze minderheden in Pakistan hun nationale feestdagen mogen vieren. Ook de hindoeïstische feestdagen, Holi en Divali, zijn nu erkend als feestdagen. De resolutie wordt gezien als een belangrijke stap richting religieuze minderheden in het overwegend islamitische land.

Beroep op bescherming
Christelijke leiders wijzen er echter op dat er meer urgente zaken zijn, wat betreft de bescherming van religieuze minderheden. Volgens mensenrechtendeskundigen zouden gelijke rechten voor iedereen moeten worden gegarandeerd en zouden minderheden concreet moeten worden beschermd.

Situatie in Pakistan
Christenen in Pakistan zijn door de blasfemiewet een gemakkelijk doelwit. Met deze wet in de hand worden christenen vaak beschuldigd van het beledigen van de islam. Vaak met slepende rechtszaken, zware straffen en hele volksopstanden tot gevolg.

Bron: Huffington Post / Beeld: Youtube

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons