Nieuw magazine vertelt Bijbelverhaal achter The Passion

"Mensen dienen het hele verhaal te weten."

in Mediatips

In Amersfoort hebben lokale kerken een nieuw magazine samengesteld, genaamd Passie in Amersfoort. Deze woensdag wordt het blad huis-aan-huis verspreid, met als doel om het Bijbelverhaal achter The Passion te laten zien.

Bijlage
Het magazine, dat uit 24 pagina’s bestaat, is een bijlage bij de huis-aan-huiskrant De Stad Amersfoort, en bevat onder andere interviews met bekende Amersfoorters over Pasen en met Ellen ten Damme, die de rol van Maria mag vertolken. Er is tevens een artikel over de voorbereiding van The Passion. Dit is de eerste keer dat lokale initiatiefnemers The Passion benutten voor een blad.

Flarden van het verhaal
“Het doel is om mensen het hele verhaal te vertellen,” aldus Marja Brak, die de kerkelijke activiteiten rondom The Passion regelt. “The Passion is een goed initiatief, maar het geeft eigenlijk toch maar flarden van het verhaal weer.”
Hierin ondervond het initiatief wat hinder: het mocht geen ‘evangelisatiekrantje’  worden, en het mocht ook niet teveel gelinkt worden aan The Passion, omdat dit zou kunnen worden opgevat als onwettige reclame.

Tienduizenden exemplaren
De boodschap die Passie in Amersfoort wil brengen is geïntroduceerd doordat de kerkenbond zelf twee advertentiepagina’s heeft gekocht. Passie in Amersfoort zal aan ongeveer zeventigduizend adressen worden afgeleverd. Daarnaast zijn er nog tienduizend exemplaren gedrukt die op The Passion zelf worden uitgedeeld.

'Afterpassion'
De kerken hebben hiernaast nog een programma opgezet voor jongeren: in de aanzet naar Pasen zullen er gastonderwijzers op basisscholen doceren over het paasverhaal, en zijn er klassenuitjes naar de lokale kerken voor de middelbare scholen. Ook wordt er voor hen een ‘afterpassion’ gehouden.

Bekijk hier een filmpje waarin de burgemeester van Amersfoort Lucas Bolsius het magazine in ontvangst neemt.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons