Moslimbekeerling vermoord in Bangladesh

Islamitische Staat (IS) claimt aanslag op ex-moslim en evangelist

in Christelijk Nieuws

Hossain Ali, een moslimbekeerling en evangelist, is gisteren in Noord-Bangladesh door extremistische moslims gedood. Dat meldt Open Doors. De daders gooiden een molotovcocktail en vielen hem aan met scherpe voorwerpen. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Onderdrukt
Hossain (68) kwam in 1999 tot geloof. Als gevolg daarvan bond zijn vrouw hem vast en hield hem op die manier drie dagen in huis. Zijn gezin en familieleden zetten hem onder druk om zijn nieuwe geloof te herroepen. Ook kreeg hij een paar maanden geen salaris uitbetaald van de overheid, zijn werkgever.

Evangelisatie
Door de vasthoudendheid van Hossain aan zijn nieuwe geloof, bekeerde uiteindelijk zijn hele gezin zich tot het christendom. Later begon hij met evangeliseren; vooral onder moslims in Noord-Bangladesh.

Geschokt
Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de moord op Hossain. De moord zou een "les voor anderen" moeten zijn, volgens een verklaring op Twitter. De christelijke gemeenschap in Bangladesh is geschokt door de dood van een bekende evangelist. De angst voor andere acties van extremistische moslims is toegenomen.

Bron: Open Doors

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons