Morgan Freeman vraagt de wereld: “Wie is God?”

Programma 'The Story of God' gaat op zoek naar antwoorden

in Geloven

Voor het programma ‘The Story of God’, stelde acteur en presentator Morgan Freeman in 22 verschillende landen de vraag: “Wie is God”? De gevarieerde reacties zijn een opwarmer voor het programma van National Geographic Channel, waarin Freeman op zoek gaat naar antwoorden.

“Op sommige plekken vond ik antwoorden, maar sommige plekken leidden juist tot meer vragen”, zegt Freeman over zijn zoektocht. “Het terugkerende element is dat we allemaal deel willen worden van iets dat groter is dan ons. Als er iets is dat ik heb geleerd, is dat we dat zeker zijn”.

Wie is God?
Hoe denk jij over God? In de Bijbel lijkt God zelf aan het woord te zijn. Hoe komt hij daarin naar voren? Ontdek het in een EO-levensles, waarin het meest kenmerkende dat God in de Bijbel over zichzelf meedeelt op een rij wordt gezet. Het gaat niet over theologische leerstellingen, maar om God zelf. Wie is hij? Ontdek of dat overeenkomt met jouw godsbeeld.

‘The Story of God’ wordt vanaf zondag 3 april 2016, 22:00 uur uitgezonden op National Geographic.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons