Monniken dunken voor het goede doel

Youtube-filmpje vraagt aandacht voor arme kinderen

in Christelijk Nieuws

In een nieuw filmpje op Youtube vliegen de dunks van basketballende monniken om de oren. De Amerikaanse ‘Franciscaanse Broeders van de Vernieuwing’ vragen hiermee de aandacht voor het project Child 31 van Mary’s Meals. Dit is een internationale organisatie die wereldwijd kinderen wil voorzien van een dagelijkse maaltijd op school.

Geven
“Naast het feit dat we mensen een leuk filmpje willen bieden, hopen we dat mensen door Mary’s Meals in aanraking zullen komen met de armen”, zegt broeder Mark Mary. “We hopen dat het hun hart zal raken en dat ze niet alleen zullen doneren, maar ook hun leven aan de armen zullen geven”.

Missie
De missie van de gemeenschap van de ‘Franciscaanse Broeders van de Vernieuwing’ is gebaseerd op de bijbeltekst in Mattheus 10:7-10. In deze tekst instrueert Jezus Zijn discipelen: “Ga op weg en verkondig: ‘Het Koninkrijk van de hemel is nabij’”.

Mary’s Meals voorziet dagelijks ruim 1,1 miljoen kinderen van een maaltijd.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons