Max Lucado haalt uit naar Trump

Predikant en schrijver doorbreekt stilzwijgen

in Christelijk Nieuws

De bekende schrijver en voorganger Max Lucado is over het algemeen terughoudend om over politieke zaken de publiciteit te zoeken. Het optreden van Donald Trump zorgde voor een uitzondering. Hij spreekt zich kritisch over deze presidentskandidaat uit.

Het optreden van Trump gaat Max Lucado geregeld te ver. Lucado zegt bij Trump de beschaving te missen die je van een presidentskandidaat mag verwachten. Trump heeft aan veel dingen lak: hij maakt mensen publiekelijk belachelijk. Hij bespotte een gehandicapte reporter en kleineert anderen regelmatig. Lucado vindt dat een leider van het volk namens het hele natie behoort te spreken. Dat moet waardig zijn. Trump laat daar weinig van zien.

Ongeloofwaardig
Lucado heeft ook grote moeite met de manier waarop Trump zich als christen presenteert. In Iowa zei Trump christen te zijn. Op een vraag over vergevingsgezindheid antwoordde hij dat hij God nog nooit om vergeving heeft gevraagd. Lucado vindt dit een vreemde opmerking en vraagt zich af hoe dat werkt. "Hoe kan iemand beweren christen te zijn en het niet nodig te vinden vergeving te vragen?" Hij vindt de uitspraak van Trump net zo ongeloofwaardig als wanneer iemand zegt goed te kunnen zwemmen en beweert  dat hij nog nooit nat is geworden. Over de politieke koers van Trump doet hij geen uitspraken.

Geen campagne
Achter de uitspraken van Lucado zit geen verdere strategie. Het lag hem op het hart om zijn moeiten via zijn site te delen. Hij gaat geen campagne voeren en is niet van plan om op geloofsgebied als adviseur in het campagneteam van Trump plaats te nemen.

 

Bron: maxlucado.com en christianitytoday

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons