Marokkaanse moslims willen samen met christenen bidden

RMMN wil Goede Vrijdag uitroepen tot gezamenlijke gebedsdag

in Christelijk Nieuws

De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) heeft een oproep gedaan aan het Nederlands Israëlitisch Kerkgenootschap, de Raad van Kerken en de moskeeën. In een brief wordt gevraagd om Goede Vrijdag uit te roepen tot de gezamenlijke dag van het gebed. Dat maakte de Raad zondag bekend via Facebook.

Aanleiding
De Raad wil dat moslims samen met joden en christen bidden voor de vele slachtoffers van oorlog en geweld en voor "meer vrede in de wereld". Directe aanleiding voor de oproep is de terreuraanslag in Istanbul van zaterdagochtend, waarbij vijf mensen omkwamen en 36 gewonden vielen.

Vrede en broederschap
De moslims maken zich zorgen over de toenemende aanslagen en bedreigingen in de wereld, die de vrede ernstig verstoren. In de brief schrijven zij ook dat de gebedshuizen de aanslagen niet als vanzelfsprekend moeten beschouwen en meer van zich moeten laten horen voor meer verdraagzaamheid, vrede en broederschap.

Positieve reactie
De Raad van Kerken reageerde positief op de oproep, en heeft waardering voor het idee om een gezamenlijk appel te doen uitgaan naar de achterban. Volgens de Raad kan de plaatselijke gemeente het beste zelf beoordelen welk moment deze week het meest geschikt is voor het gebed om vrede. De Raad van kerken bespreekt de situatie verder met het OJCM, het Overlegorgaan van Joden, Christenen en Moslims.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons