Ineke heeft kanker, maar 'Juicht voor de Heer'

''Ik had geen kerstjurk aan, maar een operatiejasje''

in Geloven

Ineke de Haan zit al een tijdje overspannen thuis als er bij haar een tumor wordt ontdekt. De kerstdagen brengt ze door in het ziekenhuis. Geen kerstjurk, maar een operatiejasje. Na onderzoek blijkt dat Ineke lymfeklierkanker heeft. 'De momenten dat je de dood in de ogen kijkt zijn er zeker geweest'.

Omhoog kijken
Ineke is nog steeds ziek en wordt behandeld, maar het lijkt de goede kant op te gaan. Voor Ineke is juist deze periode van ziekte een leerschool. In de video vertelt ze hoe God haar hoop geeft, en hoe ze leert om dankbaar te zijn voor alles wat ze krijgt. ''Als je in de put zit, zou je er het liefst zelf uit klimmen, maar je kunt alleen omhoog kijken en eigenlijk is dat nog veel mooier.''

Worshipavond
In het decembernummer van Eva staat een oproepje om een worshipavond thuis te houden onder leiding van een worshipleader. Ineke twijfelt niet, en mailt haar verhaal naar Eva. Een paar weken later komt Ariën Vink van The Psalm Project bij haar thuis, Ineke nodigt al haar vriendinnen uit voor een gezellige en ontroerende avond waarin God groot gemaakt wordt.

Video: Arne Maat en Jean-Paul Veenendaal

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons