Film 'The Young Messiah' over Jezus als kind

7-jarige Jezus gaat op zoek naar Zijn eigen identiteit

in Mediatips

Een nieuwe film van regisseur Cyrus Nowrasteh vertelt het verhaal van de 7-jarige Jezus, waarin hij er achter komt dat hij niet zomaar iemand is. 'The Young Messiah' laat zien hoe hij om leert te gaan met zijn ‘goddelijke natuur’ en hoe hij zich voorbereid op zijn daarbij horende doel.

Bijbelgetrouw
De film is gebaseerd op het boek ‘Christ the Lord: Out of Egypt’ van Anne Rice. Regisseur Nowrasteh streefde ernaar om de film zo Bijbelgetrouw mogelijk te houden. In de film gaat Jezus op zoek naar zijn eigen identiteit, tijdens zijn terugkeer vanuit Egypte naar Nazareth. Hij richt zicht tot zijn ouders voor advies.

Jezus als kind
Veel theologen vragen zich af of Jezus wist wie Hij was als kind, en wanneer Hij dat te weten gekomen is. Hoewel de Bijbel hier niet heel specifiek over is, wordt in Lucas 2:41-51 wel duidelijk dat Hij zich van zijn identiteit bewust was. Toen Jozef en Maria hem kwijt waren, vonden ze Hem temidden van leraren in de tempel. “Kind, wat heb je ons aangedaan? Je vader en ik hebben met angst in het hart naar je gezocht” zeiden ze. Waarop Jezus reageert: “Waarom hebt u naar me gezocht? Wist u niet dat ik in het huis van mijn Vader moest zijn?” 

The Young Messiah verschijnt 11 maart 2016 in de Amerikaanse bioscopen. Of de film ook in Nederland te zien zal zijn is vooralsnog onduidelijk.

Leeftijdsgenoten van de hoofdrolspeler en ouders reageerden enthousiast op de voorpremière:

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons