Ex-moslim doopt op strand in Libië

"Ik kon mijn mond niet meer houden en moest iedereen over Jezus vertellen."

in Christelijk Nieuws

Een ex-moslim in Libië heeft sinds zijn bekering 11 kerken gesticht en veel ex-moslims gedoopt. Dat meldt Leading the Way (LTW). "Ik kon mijn mond niet meer houden en moest iedereen over Jezus vertellen”, vertelt Shahid.

Verborgen realiteit
Vanaf jongs af aan groeide Shahid (gefingeerde naam) op met het islamitische geloof. Veertien jaar lang volgde hij onderwijs over de Koran. Hij kende het hele boek uit zijn hoofd. “Maar toen ik de sharia begon te studeren, werden de verborgen geheimen van de islam voor mij onthuld", zegt Shahid. De twijfels en geloofsvragen namen toe, maar deze werden weggewuifd door zijn omgeving. Vrienden stelden zich zelfs vijandig tegen hem op. Na een lange strijd nam Shahid afstand van de islam.

Het evangelie
Een aantal jaren later kwam Shahid in contact met het evangelie via SAT, een christelijk satellietkanaal. "Ik hoorde woorden in een lied, die we nooit gebruiken in de islam", zegt Shahid. In het geheim nam hij contact op met het satellietkanaal. “Via een contactpersoon leerde ik wie Jezus was en hoe je christen kunt zijn. Ik leerde hoe je zoals Hem kunt leven, en hoe je deel van Zijn kerk kunt worden”, zegt Shahid.

Bekeerd in Libanon
Via SAT werd Shahid gekoppeld met een christen uit Jordanië. Na een aantal maanden in Jordanië aanvaardde hij Jezus en liet hij zich dopen. "De volgende stap was om de Heer te dienen in mijn thuisland. Mensen in Libië moeten Jezus leren kennen", zegt Shahid. Maar toen hij zijn land weer binnen wilde komen, werd hij opgepakt. Zijn eigen vader bleek hem te hebben aangegeven, vanwege zijn bekering.

Opgepakt in Syrië
Shahid werd in een vluchtelingenkamp geplaatst, waar moslims hem tot twee keer toe probeerden te doden. Twee keer werd hij op bijzondere wijze door God gered. Shahid: "Ik kon mijn mond niet meer houden en moest iedereen over Jezus vertellen." Met behulp van LTW en een advocaat werd Shahid weer vrijgelaten.

Licht in het donker
Sindsdien heeft Shahid 11 kerken gesticht en doopte hij veel andere ex-moslims. Zo deelde hij onlangs een foto, waarop hij nieuwe gelovigen doopte: Het was aan dezelfde kust, waar IS vorig jaar 21 christenen uit Egypte onthoofdde.

Bron: Leading the Way

Bekijk hier een filmpje over het verhaal van Shahid.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons