Doden en gewonden na aanslagen in Brussel: Bid mee

Deel je gebed voor de betrokkenen in Brussel

in Christelijk Nieuws

Het schokkende nieuws van vanochtend zal niemand zijn ontgaan: in Brussel werden op verschillende plekken aanslagen gepleegd. Het dodental van de aanslagen is gestegen naar 34. Onze gebeden gaan uit naar alle betrokkenen in Brussel. Bid mee en deel je gebed via MyPrayerFor.

Gebedspunten
Waar kunnen we voor bidden in deze tragedie? CIP sprak kort na de aanslag op Brussels Airport met Jan Wisse, fieldleader bij zendingsorganisatie Operatie Mobilisatie België. “Ik denk dat het goed is om stil te staan op een moment als dit en naar God te luisteren", zegt hij. "Ook als je niet weet waar je nu precies voor moet bidden."

‘Liefde en vergeving’
Zelf bidt Jan dat de leugen die mensen tot dit soort acties aanzet openbaar worden. “Ik bid ook dat we als maatschappij niet een heksenjacht organiseren, of verzanden in anti-islamisme. En ik bid dat ons antwoord op deze aanslagen liefde en vergeving zullen zijn."

Nieuwe hemel en aarde
"We moeten op God blijven vertrouwen en dienen elkaar op te zoeken over grenzen heen", zegt voorzitter Steven Fuite van de Verenigde Protestantse Kerk in België. "Net zoals Jezus door muren heen brak, moeten wij dat ook doen. Laten we altijd proberen mensen te zien als medemensen en onze boodschap van liefde verkondigen. En natuurlijk de christelijke toekomstverwachting verkondigen van een nieuwe hemel en een nieuwe aarde waarop waar wij elkaar zullen verstaan en waar geen aanslagen meer zullen plaatsvinden".

Tweets
Ook op sociale media wordt er opgeroepen tot gebed. Zo wordt er gebeden voor bescherming van de stad, voor vrede, en voor God’s aanwezigheid in deze donkere situatie. Sleutelwoord is de hashtag #PrayForBelgium, in navolging van de hashtag #PrayForParis na de aanslagen van 13 november in de Franse hoofdstad.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons