ChristenUnie wil verplichte counseling voor abortus

10-puntenplan moet zorgen voor betere hulpverlening bij ongewenste zwangerschap

in Christelijk Nieuws

De ChristenUnie gaat vandaag pleiten voor verplichte counseling voor abortus in het Tweede Kamer debat. De christelijke partij presenteerde woensdag een 10-puntenplan voor betere hulpverlening bij ongewenste zwangerschap.

De ChristenUnie wil zich inzetten "om het ongeboren leven te beschermen en de moeder alle hulp te geven die maar nodig is", aldus CU-Kamerlid Carla Dik-Faber, tijdens een debat op Dit is de Dag. In Duitsland heeft een vergelijkbare wetgeving geleid tot een lager aantal abortussen. "Dat is vanuit de positie van het ongeboren leven natuurlijk winst", aldus Dik-Faber.

Arno Rutte van de VVD is geen voorstander van het 10-puntenplan. "In de basis is het goed dat mensen dit soort moeilijke beslissingen goed voorbereid nemen, maar verplichting vind ik wat anders", aldus Rutte.

Onderzoek
Uit onderzoek van TNS-NIPO, in opdracht van de SGP, bleek vandaag dat Nederlanders ruimdenkend tegenover abortus staan. Echter, hebben zij er moeite mee als een zwangerschap om niet-medische redenen wordt afgebroken. Een groot deel van de ondervraagden wil dat alternatieven vaker worden besproken, zoals een pleeggezin.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons