Biddag Gewas en Arbeid door de ogen van een kind

"Het raakte me, omdat het voor mij zó verweven is met de Schepping"

in Geloven

Mijn zoontje (3) kijkt er vol ongeloof naar: de groeiende tuinkersplantjes in zijn kasje. Een paar zaadjes, een flinke slok water, daglicht en tijd: meer hebben de plantjes niet nodig om tot grote hoogten te groeien.

Niet vanzelfsprekend
Ik vond het zo mooi om te zien – ontroerend bijna. De precisie waarmee hij de zaadjes in de aarde liet vallen. De tong uit zijn mond terwijl hij voorzichtig water op de aarde goot. Het raakte me, omdat het voor mij zó verweven is met de Schepping.

In deze tijd waarin we met z’n allen vooral druk zijn, is het een gevaar om deze wonderen van de natuur niet meer te zien.  Voor lief te nemen, terwijl we onze boodschappen met één klik op de muis thuis laten bezorgen.  Laten we juist vandaag – op de Biddag voor Gewas en Arbeid - stilstaan bij de wonderen van de Schepping. Kijken naar de wereld om ons heen, door de ogen van kinderen. 

Deze week is, toeval of niet, de AH-moestuintjesactie weer begonnen. Een perfecte aanleiding om – alleen of samen met je kind(eren) met je handen in de aarde te wroeten en God te danken voor alles wat Hij maakt.


Tekst: Janet Freriks

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons