Bepalende rol voor 'Evangelicals' op Super Tuesday

Wie wint de meerderheid tijdens de voorverkiezingen?

in Christelijk Nieuws

Vandaag worden in veertien Amerikaanse Staten voorverkiezingen gehouden, waarbij verschillende partijen een presidentskandidaat kiezen. Volgens onderzoekbureau Pew research spelen evangelische christenen hierbij een bepalende rol, zo meldt Christian Today.

De 'Evangelicals' hebben vooral een bepalende rol in het zuiden van de VS, het hart van de Bible Belt. Zij vormen een meerderheid in de staten Tennessee (67%), Alabama (63%), Arkansas (61%) en Georgia (57%). Op Super Tuesday zijn veruit de meeste gedelegeerden te vergeven in Texas. In deze staat is 46 procent van de evangelische christenen Republikein.

Twee derde van de Republikeinse kiezers van de 12 Amerikaanse staten geeft aan dat religie erg belangrijk voor hen is. Dit zal naar verwachting een beslissende factor zijn, gezien de vraag of Marco Rubio en Ted Cruz hun achterstand ten opzichte van Donald Trump kunnen verminderen.

Winnen van de meerderheid
Volgens Pew research stemmen religieuze groepen maar zelden als een eenheid, maar zal het winnen van de christelijke meerderheid vandaag een beslissende factor zijn. Dit werd eerder duidelijk in de staat South Carolina, waar Trump 34 procent van de evangelische stemmers won, met Ted Cruz (26%), en Marc Rubio (21%) in zijn voetsporen.

Bron: Christian Today

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons