Bemoedig gevluchte christenen in Syrië en Irak

Schrijf een kaart

Al 5 jaar lang is er oorlog in Irak en Syrië. Binnenkort gaat een team van de EO naar Irak om lokale kerken en inwoners een hart onder de riem te steken.

Woonden er voorheen nog 1,5 miljoen christenen in Irak, nu zijn daar slechts 300.000 van over. “Er wordt een hele cultuur uitgeroeid”, legt woordvoerder Klaas van der Kampde van de campagne 'Hoop voor de kerk in Syrië en Irak' uit. “Het mag niet zo zijn dat over een paar jaar de kerk in Syrië en Irak is verdwenen en dat dan wordt gezegd: ‘We hebben het niet geweten, want jullie hebben niet op de deur geklopt’.”

Binnenkort vertrekt een team van de EO naar Irak om daar gevluchte christenen te steunen. Laat hieronder in een reactie een bemoediging achter. Wij vertalen deze steunbetuigingen en drukken de teksten op verschillende kaarten. We zorgen ervoor dat de kaarten bij de juiste mensen terecht komen.

Je kan ook een e-mail sturen naar geloven@eo.nl onder vermelding van ‘Gebed voor Irak’.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons