Amsterdamse kerken open door aanslagen Brussel

"Wij willen graag een huis voor de ziel zijn"

in Christelijk Nieuws

De verslagenheid na de aanslagen in Brussel is groot. In Amsterdam opende een aantal kerken dinsdagavond de deuren voor een moment van stilte en gebed. “Wij willen een huis voor de ziel zijn”, zegt dominee Paul Visser van de Noorderkerk. “Een plek waar je even op adem kunt komen”.

Behoefte aan stilte
“Ik vind het goed dat je als kerk op zo’n moment ruimte biedt”, zegt dominee Visser in radioprogramma Langs de Lijn en Omstreken. De Noorderkerk werd bezocht door zowel vaste kerkgangers, als nieuwe bezoekers. “Zo kwam er een vrouw langs die uit haar werk kwam. Ze zag dat de deur open stond en had behoefte om even de stilte op te zoeken”.

Religie als zondebok
Visser snapt dat mensen op een dag als vandaag religie eerder als een probleem zien dan als een oplossing voor dat probleem, maar pleit toch voor dat laatste. "Je kunt God wel afschaffen, maar daarmee los je problemen zoals de aanslagen in België niet op. De levende God heeft hier niets mee te maken".

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons