'Als je met elkaar danst, vallen alle grenzen weg'

Mirjam van der Vegt organiseert een feest voor Nederlanders en vluchtelingen

in Christelijk Nieuws

Schrijfster Mirjam van der Vegt en voorganger Jurjen ten Brinke organiseren een feest waarin Nederlanders en vluchtelingen met elkaar eten en dansen op muziek van ondermeer Trinity. "Ga met de voetjes van de vloer en zoek de vreugdevolle verbinding met de ander!"

Met het feest hoopt Mirjam Nederlanders en vluchtelingen bij elkaar te krijgen. "Soms denk je: wat een ingewikkelde wereld, ik snap niets van die mensen. Maar als je met elkaar danst, spreek je ineens dezelfde taal: die van vreugde en beweging. Dat geeft me zoveel hoop!"

Dansen? Daar zijn Nederlandse christenen toch helemaal niet goed in?
"Ha, dat hoor ik vaker. Ik zou zeggen: dan leer je maar dansen; het is namelijk de manier van feesten van buitenlanders! Ga met die voetjes van de vloer en zoek de vreugdevolle verbinding met anderen."

Hoe ziet zo’n feest eruit?
"We hebben eerst een uitgebreid, internationaal maaltijdbuffet – samen eten brengt ook verbinding. En daarna zijn er internationale muzikanten, waaronder Trinity, met wie we swingend de avond ingaan. Ik hoop dat veel Nederlanders komen en vluchtelingen meenemen, om zo samen een prachtig feest te vieren."

Het dansfeest vindt 17 maart plaats in de Basiliek in Veenendaal. Tickets zijn €22,50, en €10 per vluchteling die je meeneemt. Tickets en info vind je hier.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons