Acht juffen tegelijkertijd zwanger

'God is goed!'

in Geloven

Op de reformatorische basisschool De Ronde Maat in Rijssen zijn 8 juffen tegelijkertijd zwanger. Geweldig nieuws voor de vrouwen, maar voor directeur Aart van den Noort is het nogal een uitdaging. "Gelukkig zijn ze niet allemaal op dezelfde dag uitgerekend."

Basisschool De Ronde Maat heeft een vruchtbaar team voor de klas staan. Van de in totaal ruim twintig juffen zijn er momenteel acht zwanger. Nog niet eerder kreeg de reformatorische school te maken met zoveel zwangerschappen in korte tijd. "Voor ons is het uniek", zegt directeur Aart van den Noort tegen RTL Nieuws.

Organisatorisch is het voor de school wel even puzzelen. "Het wordt wel puzzelen", geeft Van den Noort toe. De directeur is blij dat niet alle juffen op dezelfde dag zijn uitgerekend, 'maar het lost zich gaandeweg wel op'. "We hebben een flinke vervangingspool waaruit we kunnen putten."

Op de Facebookpagina van één van de juffen regent het felicitaties. "God is goed! Al 22 weken in blijde verwachting".

Van den Noort was „uiteraard blij voor de collega’s en hun gezinnen.” Hij constateert dat ook de kinderen enthousiast reageerden. „Eén van onze lio-stagiaires had een baan gekregen en vertelde dat ze iets leuks te melden had. De reactie van één van de leerlingen was dan ook: „Oh, dan krijgt u vast ook een baby!”

Bron: RTL Nieuws / Puntuit.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons