'40 dagen in de woestijn als Jezus en duivel'

Nieuwe film 'The Last Days in the Desert' over 40 dagen in woestijn

in Mediatips

In mei 2016 verschijnt een nieuwe film in de bioscoop over het leven van Jezus. De schotse acteur Ewan McGregor speelt zowel Jezus als de duivel in ‘Last Days in the Desert’. De film staat in het teken van de relatie tussen Jezus en God.

'Verzonnen hoofdstuk'
De film wordt benadrukt als een ‘verzonnen hoofdstuk van Jezus' leven’. Hoewel de film over Jezus gaat, zal het volgens de hoofdrolspeler geen Bijbelse film worden. “Je kunt de film bekijken en denken dat het Jezus is, maar het zou ook een rabbi of een andere heilige man kunnen zijn, op zoek naar antwoorden.”

40 dagen in de woestijn
In de film verblijft Jezus veertig dagen alleen in de woestijn. Hier worstelt hij met de duivel en met de twijfel of God wel zijn vader is. “De duivel test Jezus. Hij zegt tegen Jezus dat God niet van hem houdt en dat God niet is geïnteresseerd in Jezus’ strijd tegen de twijfel”, aldus hoofdrolspeler Ewan McGregor.

Spelen van Jezus
Het spelen van Jezus riep veel vragen op bij McGregor: “Ik speel geen Jezus. Ik speel een man wiens vader God is. Ik speel een man die probeert te praten met zijn vader. Het is een film waarin de relatie tussen Vader en Zoon centraal staat.”

De film werd geregisseerd door Rodrigo Garcia en ging eerder al in de voorpremière op het Sundance Film Festival in 2015. De film verschijnt in mei 2016 in de bioscoop.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons