"Petrus is de bodyguard van Jezus"

Mark van Eeuwen speelt Petrus in The Passion

De acteur Mark van Eeuwen speelt op donderdag 24 maart de rol van Petrus in The Passion in Amersfoort. De rol van Petrus spreekt hem aan vanwege de twee lagen die in dat personage zitten: "Aan de ene kant de vriendschap, maar ook dat je daar fouten in kunt maken."

Acteur Mark van Eeuwen werd o.a. bekend door zijn rol als Jack van Houten in Goede Tijden Slechte Tijden. Momenteel schittert hij in het theater met musical The Bodyguard en speelt hij in het eerste seizoen van Flikken Rotterdam.

In The Passion is Mark Petrus. Petrus volgt Jezus overal, maar als het er op aan komt ontkent hij één van Jezus’ discipelen te zijn. Mark over zijn de Petrus-rol: “Petrus is een soort bodyguard voor Jezus. Hij is best wel een stoere en sterke man. Op het moment dat Jezus gevangengenomen wordt, springt hij voor Jezus in de bres. Petrus heeft twee kanten. Hij is de beste vriend van Jezus, maar hij maakt daar ook fouten in. Door omstandigheden kun je soms verkeerde beslissingen nemen. Dat is ook menselijk.” 

Video: Nathalie van 't Slot 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons