"Pastoor wilde mijn kindje niet begraven"

De Verandering: Karate-kampioen vindt eindelijk rust

in Mediatips

Als jongetje heeft hij al losse handjes en als professioneel karatevechter verliest menig tegenstander zijn tanden. We hebben het over de bekende Doetinchemmer Cor Brugman die in de jaren zeventig Karate en Kempo op de Nederlandse kaart zet. Hij werd vele malen kampioen in binnen- en buitenland.

Wiegendood
Maar het persoonlijk leven van Cor ziet er in die jaren heel anders uit. De gevierde en populaire vechter is een man vol opgekropte emoties en woede. Dat wordt versterkt als zijn zoontje van pas 9 weken oud plotseling overlijdt aan wiegendood. De pastoor weigert het kindje te begraven omdat het nog niet gedoopt was.

Wrak
Als na zijn sport-carrière ook nog eens het cafe dat hij runt failliet gaat en hij een ernstig conflict met zijn zoon Pascal krijgt, slaan bij Cor alle stoppen door. Vrienden van Cor maakt zich ernstige zorgen: de eens zo sterke Cor is hard op weg om lichamelijk en geestelijk een wrak te worden. De toch al zwijgzame reus wordt een onneembare vesting.

Vergeving
Dan ontmoet hij in een copyshop Leo, die wel tot hem weet door te dringen. Cor opent zijn hart en dat leidt tot tal van goede gesprekken, waarbij het geloof een belangrijke rol speelt. Het doet Cor zichtbaar goed als Leo namens de kerk in het algemeen Cor vergeving vraagt voor het feit dat iemand zijn zoontje niet wilde begraven.

Vader en zoon
Cor gaat zelfs mee naar de kerk van Leo. Daar vindt hij uiteindelijk de rust die hij zo ontzettend hard nodig heeft. Het leven keert weer terug in Cor.  Maar er is nog steeds de kwestie met zijn zoon Pascal. Het zit Cor dwars dat hij niet de vader is geweest die Pascal nodig had in moeilijke dagen.
In deze aflevering van De Verandering ontmoeten vader en zoon elkaar weer. Maar komt het ook weer goed tussen beiden?

 

Het hele verhaal zien? Bekijk De Verandering op zaterdag 20 februari om 18.40 uur NPO2.

Bekijk de promo

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons