Op zoek naar de beste organist van Nederland

Speciaal voor amateurs

in Geloven

Laat jij harten sneller kloppen met jouw orgelspel? Wil je ook buiten de kerkmuren je talent laten horen? Dan zijn we op zoek naar jou! ‘Visie’ en ‘Nederland Zingt’ organiseren een fantastische wedstrijd, op zoek naar de beste organist van Nederland.

Het orgel achterhaald? Welnee, het is nog springlevend. Speciaal voor alle liefhebbers (en voor mensen die wat hulp nodig hebben in hun waardering voor het orgel) gaan we op zoek naar de beste organist van Nederland. En iedereen mag mee doen, ongeacht leeftijd of niveau.

Doe mee!
Overtuig de jury van jouw capaciteiten in een filmpje van maximaal twee minuten waarin je een muziekstuk naar keuze ten gehore brengt. Mail het filmpje uiterlijk 15 februari via Wetransfer naar: Nederlandzingtonline@eo.nl

Stemmen
Uit alle inzendingen kiest de jury twintig kandidaten die vervolgens een nieuwe opdracht krijgen: improviseren op een geestelijk lied. Deze filmpjes komen op de site van Nederland Zingt, zodat kijkers van het programma en lezers van Visie kunnen stemmen op hun favoriete organist. Samen met het jury-oordeel bepalen de publieksstemmen welke drie organisten doorgaan naar de finale (het oordeel van jury en het publiek wegen elk voor de helft mee in het eindoordeel). De Visie-redactie heeft bovendien twee wildcards te vergeven!

Een belangrijke spelregel
Alleen amateurs mogen meedoen. Helaas zijn leerlingen van juryleden uitgesloten van deelname.

Wat kun je winnen?
Tijdens een Visie-lezersavond op 31 maart gaan de laatste vijf organisten met elkaar strijden om de eerste plaats. De winnaar speelt tijdens de Nederland Zingt Dag op 23 april tijdens het pauzeprogramma én mag mogelijk deelnemen aan een tv-opname van Nederland Zingt. Daarnaast krijgen de nummers 1, 2 en 3 een masterclass improvisatie van Marco den Toom.

Jury
Deze wedstrijd staat onder toeziend oog van een professionele jury bestaande uit Martin Zonnenberg, André Bijleveld, Bas de Vroome, Margreet de Jong en Marco den Toom.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons