Netflix gaat evangeliseren

'Vissers van mensen op tv'

in Mediatips

Naast grote series als 'House of Cards' en "Orange is the new black' worden er sinds kort op Netflix in Amerika ook kerkdiensten en preekseries uitgezonden. Bekende sprekers zoals Joyce Meyer, Steven Furtick en Ed Young zijn toegevoegd aan de streamingdienst van Netflix.

Initiatiefnemer Ed Young: "Jezus heeft gezegd dat we vissers van mensen mogen zijn. En als ik veel vis wil vangen, dan moet ik ook heel veel haakjes in het water hangen. Dus ik ben erg dankbaar dat we nu ook op Netflix te zien zijn. Zo kunnen we de massa bereiken." 

Young heeft al verschillende programma's op internet. Ook verspreidt hij veel podcasts en staan er tientallen preekfilmpjes van hem op YouTube. In 2012 kwam hij in het nieuws met een mediastunt: de Bed-in. Samen met zijn vrouw Lisa heeft hij een nacht doorgebracht in een bed, op het dak van de kerk. Dit was live te volgen en de kijkers konden vragen stellen over het huwelijk, seks en relaties.

Young: "Ruim een jaar geleden ontstond het idee om een preken-serie te starten op Netflix. Ze stonden er bij Netflix niet onwelwillend tegenover. En het was ook niet moeilijk om andere sprekers zoals Joyce Meyer mee te krijgen. Dus eigenijk was het best snel rond allemaal."

Voorlopig is er een contract getekend voor 2 jaar. Bij Netflix Nederland zijn er volgens een woordvoerder 'nog geen concrete plannen om op korte termijn kerkdiensten te gaan uitzenden'. 

Bron: Religionnews.com

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons