"Misschien klap ik dicht als ik Jezus zie"

Xander de Buisonjé speelt Judas in The Passion

Zanger Xander de Buisonjé vertolkt de rol van Judas in The Passion. Aan de hand van bekende Nederlandstalige popnummers vertelt The Passion het hoopvolle verhaal van het lijden, sterven en de opstanding van Jezus.

”De rol van Judas kenmerkt zich door verraad maar vooral ook de enorme eenzaamheid en het isolement. Hij kan zichzelf niet meer aankijken en niet meer met zichzelf leven. Dat het zo erg was, dat wist ik ook niet. Dat vind ik juist wel mooi" zegt zanger en presentator Xander de Buisonjé. 

Bekijk hieronder het interview met Xander over Jezus, het paasverhaal en zijn rol als Judas in The Passion. 

Andere rollen
Overige rollen die eerder bekend zijn gemaakt zijn toebedeeld aan Martijn Fischer (Jezus), Ellen ten Damme (Maria), Lenette van Dongen (Verteller), Mark van Eeuwen (Petrus) en Sofie van den Enk (Verslaggever).

Amersfoort is gastheer van deze zesde editie van The Passion. Het verhaal over lijden en hoop wordt tijdens het muzikale evenement live vertolkt op het Eemplein. Door de stad trekt een processie met een groot verlicht kruis richting dit plein.

Video: Nathalie van 't Slot

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons