Kerken zingen samen tegen christenvervolging

2000 kerken in 48 landen zingen samen lied

in Christelijk Nieuws

Op 21 februari zullen meer dan 2000 kerken in 48 landen stilstaan bij de wereldwijde christenvervolging. Dat doen zij door in hun kerkdienst het lied “Facing a Task Unfinished” te zingen.

Het lied “Facing a Task Unfinished” (Eén Naam is onze hope) werd al in 1829 geschreven. Frank Houghton maakte het lied om tenminste 200 zendelingen te motiveren om naar China te gaan, ook al dreigde in dat land vervolging. Honderden mensen op deze oproep. Naar schatting leidde dit tot 80 - 130 miljoen bekeringen.

Opnieuw aandacht voor vervolgde christenen
OMF International, een interkerkelijke zendingsorganisatie heeft het voortouw genomen om dit lied op 21 februari wereldwijd in kerken te laten zingen. Deze organisatie werd in 1865 onder de naam China Inland Mission opgericht en had als doel om het evangelie naar het communistische China te brengen. Op dat moment was de geloofsvervolging in China op zijn hoogtepunt.

Keith and Kristyn Getty hebben het lied van een nieuw refrein voorzien. Zij hopen dat dit lied ertoe zal bijdragen dat wereldwijd christenen zich zullen verenigen. “Toen het oorspronkelijke lied negentig jaar geleden werd geschreven, inspireerde het veel zendelingen. Dat doet het ons nog steeds, ook wanneer wij met vervolging en martelaarschap te maken hebben.”

Het lied is te beluisteren op de site van Gettymusic. Kerken die bij dit initiatief willen aansluiten worden gevraagd zich op die site aan te melden. Zij krijgen partituren en audiomateriaal van het lied. Verder stellen de organisatoren het op prijs als de deelnemende kerken naderhand filmpjes van het gezongen lied op social media willen posten.

Bron: CBN News

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons