Inloopochtenden voor ontslagen V&D medewerkers

Initiatief van Raad van Kerken in Amersfoort

in Christelijk Nieuws

In Amersfoort biedt de katholieke geloofsgemeenschap St. Fanciscus Xaverius inloopochtenden aan voor ontslagen V&D medewerkers. Op deze manier wil de kerk iets voor de oud V&D’ers betekenen.

Ook in Amersfoort was een filiaal van Vroom & Dreesman gevestigd, dat vorige week door het faillissement moest sluiten. Tientallen medewerkers, die vaak langdurig bij deze winkelketen werkten, verloren hun baan.

Inloopochtenden
De Raad van Kerken heeft het initiatief genomen om vier inloopochtenden voor de ontslagen V&D medewerkers te organiseren. Van maandag 22 februari t/m donderdag 25 februari kunnen zij tussen 9.30 en 12.30 uur in de  Sint-Franciscus-Xaveriuskerk voor een luisterend oor en bemoediging terecht. De kerk wil graag iets voor de getroffenen betekenen. De bedrijfsleider van het Amersfoortse filiaal heeft de oud-collega’s door middel van een e-mail over dit initiatief geïnformeerd.

Tijdens de eerste twee dagen waarop een inloopochtend gehouden werd, was de belangstelling gering. Slechts één oud-medewerker maakte van de geboden gelegenheid gebruik.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons