"Ik voel liefde als ik aan Jezus denk"

Sofie van den Enk is verslaggever van The Passion

in Mediatips

Sofie van den Enk vertolkt de rol van verslaggever in The Passion. Ze volgt het grote lichtgevende kruis en wil van mensen in de processie weten wat hen beweegt. De zesde editie van de grote tv-productie is op 24 maart live te zien vanuit Amersfoort.

Als verslaggever in The Passion wil presentator Sofie het naadje van de kous weten van de mensen die met het lichtgevende kruis door Amersfoort lopen: “Ik vind het fascinerend dat mensen meelopen in zo’n processie en daar iets vinden van troost of warmte. Wát willen ze met elkaar delen, daar ben ik zo benieuwd naar.” Ze vervolgt: “Is het sterk of zwak om te geloven? Ik ben er oprecht niet over uit. Ik weet het niet. Daarom is het zo’n cadeau dat ik de verslaggeving van The Passion mag doen. Dan kan ik me er weer eens helemaal in storten en wie weet wat het me brengt. Ik vind het echt gaaf.”

Andere rollen

Overige rollen die eerder bekend zijn gemaakt zijn toebedeeld aan Martijn Fischer (Jezus), Ellen ten Damme (Maria), Xander de Buisonjé (Judas) en Lenette van Dongen (Verteller).

Amersfoort is gastheer van deze zesde editie van The Passion. Het verhaal over lijden en hoop wordt tijdens het muzikale evenement live vertolkt op het Eemplein. Door de stad trekt een processie met een groot verlicht kruis richting dit plein.

Video: Nathalie van 't Slot

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons