Deze christelijke apps wil jij ook

Verdiep je geloof met je smartphone of tablet

in Mediatips

Apps: waar gebruik je ze eigenlijk níet voor? Ook voor Bijbellezen en bidden kun je volop op je smartphone of tablet terecht. Ken je onderstaande christelijke apps bijvoorbeeld al?

YouVersion (gratis)
Met ruim 212 miljoen downloads kan deze Bijbel-app niet in het rijtje missen. Niet zo gek ook, want de Bijbel is beschikbaar in 895 talen in 1228 versies (!) en te downloaden op praktisch alle smartphones en tablets. Helaas is de Bijbel in Gewone Taal, De Herziene Statenvertaling en NBV-vertaling niet beschikbaar (die zijn niet te lezen via een app, maar wel via debijbel.nl), maar wel de NBG52, Het Boek en de Statenvertaling.

De Bijbel in een jaar (iOS, gratis)
Ga de uitdaging aan om de Bijbel in een jaar helemaal door te lezen met de app ‘Bible In One Year’. Je leest iedere dag drie Bijbelgedeelten met een praktische uitleg van Nicky Gumbel, de oprichter van de Alpha-cursus. Geen iPhone of iPad of liever de Nederlandse versie? Inschrijven voor een dagelijkse e-mail kan ook.

Samen geloven (iPad en Android-tablets, gratis)
Lees je liever samen? De app ‘Samen Geloven’ richt zich speciaal op gezinnen met opgroeiende kinderen en tieners in de leeftijd van 4-18 jaar. Soms is het lastig om ieders aandacht er bij te houden, en door tijdgebrek zit napraten er ook niet echt in. De app biedt daarom allerlei leuke en interactieve manieren om met elkaar in gesprek te gaan.

Ipray2day (iOS en Android, gratis)
Bidden? Ook daar is een app voor. Bidden kan al snel een sleur worden als je elke dag hetzelfde bidt. Ipray2day wil daarbij helpen en biedt dagelijks actuele gebedspunten, ingediend door christelijke organisaties.

Bidden Onderweg (iOS en Adroid, gratis)
Nog zo’n app voor bidden, maar dit is eerder een meditatieapp, die je door een moment van gebed begeleidt met muziek, Bijbellezingen en reflectievragen. 'Bidden Onderweg' duurt zo’n 10 minuten per dag en vanaf nu kun je – zoals de naam al zegt – ook onderweg een moment nemen om te bidden! Liever in het Engels beluisteren? Dat kan ook met de app Pray As You Go.

Remind your faith (iOS en Android)
Deze app is gemaakt naar aanleiding van het boek Mind Your Faith, maar je hebt het boek niet per se nodig (maar handig is het wel). Deze app geeft je een reminder om een moment te nemen en je op God te richten. Het is allesbehalve saai: wees voorbereid op prikkelende vragen en creatieve opdrachten. Heb je de opdrachten afgerond? Dan kun je alsnog verder met het boek aan de slag!

YourStory (iOS en Android)
Nog zo’n creatieve app. YourStory is een app waarin je jezelf uitdaagt. Je stlet je eigen missies op en verdient punten als je ze behaalt. Dat klopt, maar dan wel een social game waarin je in het echte leven iets kunt betekenen voor een ander. Organisaties bieden bijvoorbeeld een missie aan: koken voor ouderen. Vervolgens kun je meedoen aan het spel en samen met anderen écht gaan koken voor deze ouderen. Of je kunt een kerkdienst bijwonen waarvoor je punten krijgt. Het spel wordt inmiddels al gebruikt door verschillende kerken.


Mis jij een app die onmisbaar is voor iedere christen? Laat het ons weten!

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons