De hand van God verschijnt

Indrukwekkend fenomeen in Portugal

in Geloven

Op 24 januari was boven het Portugese eiland Madeira een indrukwekkend fenomeen te zien: een vuurkleurige wolkenformatie nam de vorm van een hand aan. Het verschijnsel kreeg de naam “Hand van God” mee.

Wolken nemen vaak vormen aan die op dieren of gezichten lijken. Boven het vulkanische eiland Madeira was dat anders. De wolken namen de vorm van een vuist aan en kleurden oranje-rood. De wolkenformatie maakte grote indruk op de bewoners van dit eiland.

Rogerio Pachéco, een amateur-fotograaf, pakte meteen zijn fototoestel en legde dit natuurwonder vast. Zijn foto’s werden al snel op sociale netwerken gedeeld.

Meteoroloog Aisling Creevey vindt het fenomeen indrukwekkend, maar niet uitzonderlijk. “Deze wolk is niet ingewikkelder dan normaal. Hij is op het goede moment en met de juiste lichtval gefotografeerd.” Een wolk heeft meerdere lagen die zich meestal op verschillende hoogten bevinden. Deze onderscheiden zich door variaties in de kleurtinten. Het licht van de opkomende zon versterkt deze formatie.

Op de site van meteomadeira zijn meer bijzondere foto’s van wolkenformaties te zien.

 

Bron: sciencepost.fr
Foto: facebook.com/navegadormensal

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons