'Christenen oorzaak van droogte'

Al maandenlang weinig regen

in Christelijk Nieuws

Moslimleiders in de Filipijnse provincie Tawi-Tawi houden christenen verantwoordelijk voor de droogte. De afgelopen maanden heeft het nauwelijks geregend. Volgens de moslimleiders komt dat doordat moslims zich tot het christendom bekeren.

Tawi-Tawi ligt in het zuiden van de Filipijnen. Slechts twee procent van de lokale bevolking is christen. Op de kleinere eilanden wonen mensen op palen, waar ze afhankelijk zijn van de regen voor drinkwater, badwater en de was. De afgelopen maanden heeft het er weinig geregend. Volgens de moslimleiders is dat een straf van Allah omdat moslims zich tot het christendom bekeren.

De moslimleiders spraken met de lokale regering om ervoor te zorgen dat de christenen worden verbannen. Die ging daar echter niet mee akkoord en kwam zelfs voor de christenen op. De hoogste ambtenaar waarschuwde dat 'wie van plan was christenen te verbannen, zelf weleens verbannen zou kunnen worden'.

Arlene* beschouwt dit als een test van haar geloof: “Ik heb het volledige vertrouwen in de Here God. Hij weet wat het beste is en zal voor ons zorgen.”

* In werkelijkheid heet Arlene anders. Om veiligheidsredenen wordt haar echte naam niet vermeld.

Bron: opendoors.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons