Christelijke band op Pinkpop

'Overal waar we spelen, spreek ik over het geloof'

in Mediatips

De Amerikaanse christelijke rockband Skillet uit Memphis staat dit jaar op Pinkpop. Op zaterdag 11 juni staan ze op het 3FM Stage. De voorverkoop voor de 47ste editie van het Pinkpop festival is onlangs van start gegaan.

Op de website van Pinkpop staat: "Hoe vernietigend Skillets overspannen hardrock ook mag klinken, hun liedjes drijven doorgaans op een krachtige boodschap van hoop en liefde. Onder leiding van het echtpaar John en Korey Cooper staat de band met het ene been midden in een christelijke rocktraditie en met het ander er ver buiten. Zo kon het gebeuren dat Skillet te zien was op zowel de EO-jongerendag als in het voorprogramma van Nickelback."

John Cooper: ”Overal waar we spelen, praat ik over mijn geloof. Soms laat ik daarbij juist bewust de term ’christelijk' weg, want ik wil niet dat het vervreemdend werkt. Veel mensen weten niet wat christelijke rock is, of ze denken dat het alleen voor christelijke mensen is. Maar wij zijn geen band die alleen zingt voor christelijke mensen. Ik ontmoet enorm veel fans die zeggen: ‘ik ben een atheïst maar ik hou van de boodschap in jullie liederen.’"

“Toen ik op mijn 5e christen werd, wist ik dat God mij geroepen had om mensen te vertellen over Jezus Christus," vervolgt Coopr. Met onze muziek wilde ik de wereld over Jezus vertellen. Maar de wereld leek niet geïnteresseerd in mijn platen. Alleen christenen kochten onze muziek."

Reden genoeg dus voor Skillet om de overstap naar de 'seculiere markt' te maken. Cooper: “Ik wilde graag ook buiten de christelijke muziekwereld bezig zijn. Het is enorm belangrijk om de boodschap ook te brengen aan degenen die niet in de kerk komen.” 

In 1996 besloten John Cooper en Ken Steorts de band Skillet op te richten. Aangemoedigd door hun toenmalige dominee besloten de twee, na het uiteenvallen van hun eerdere bands, samen verder te gaan onder de naam Skillet. 

Bron: breathecast.com

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons