Bijbel en liefde: een goed stel

Verras iemand met een liefdevolle e-card mét bijbeltekst

in Geloven

Zondag is het Valentijnsdag. Moeten we deze dag waarop de liefde centraal staat, overlaten aan de commercie? De EO grijpt deze dag aan om te wijzen op de vele mooie dingen die de Bijbel over liefde te zeggen heeft en start juist nu een site over liefde en relaties.

“Liefde is onmisbaar! Liefde is het allerbelangrijkste ingrediënt om een mensenleven gelukkig te maken,” zegt Rianne Meijer, als crossmediaal redacteur betrokken bij de nieuwe site. “Kinderen kunnen bijvoorbeeld heel goed zonder duur speelgoed of een groot huis. Maar wanneer er geen liefdevolle personen voor zo'n hummeltje zorgen, dan gaat het mis. Liefde is allesbepalend in familiebanden, vriendschap en in relaties, ook met God."

Verras iemand met liefde
Daarom de oproep om iemand te verrassen met een boodschap van liefde. In de Bijbel is heel veel te vinden over liefde, relaties en vriendschap. God Zelf wordt Liefde genoemd. Hij is de bron, zegt Jezus. Bij God kun je heel veel liefde vinden. 

Daarom vind je op de themasite EO.nl/bijbelenliefde een uitgebreid overzicht van (bijbel)teksten en artikelen rond het thema. 

Meest verkochte boek nu gratis online

Zelf op zoek in Bijbel
De Bijbel is nog altijd het meest verkochte boek ter wereld. Mét reden: dankzij de Bijbel raken de wereld van God en de wereld van mensen elkaar. Wil je zelf in dit Boek lezen over de liefde van God? Dat kan gratis op EO.nl/Bijbel.

Nog meer
Op EO.nl/bijbel vind je behalve de volledige bijbelteksten, nog veel meer, zoals achtergronden, inleidingen en leestips.

Het Nederlands Bijbelgenootschap vindt het belangrijk vindt dat iedereen de Bijbel overal kan lezen en stelt daarom de NBV-vertaling kosteloos beschikbaar op internet. Wil meer vertalingen naast elkaar lezen of teksten kunnen kopiëren, dan kun je terecht op debijbel.nl.

Bron: EO Visie | EO.nl/bijbelenliefde

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons