Bert van Leeuwen nieuwe presentator 'Geloof en een Hoop Liefde'

Mensen en verhalen verbinden

in Mediatips

Vanaf 11 april start Bert van Leeuwen als nieuwe presentator bij het dagelijkse EO-programma ‘Geloof en een Hoop Liefde’. Samen met Herman Wegter, Mirjam Bouwman, Hella van der Wijst en Kefah Allush zoekt hij wekelijks naar karakteristieke dorpsverhalen.

Bert: “Ik heb zin om te gaan werken aan een programma waarin op een verrassende manier gewone mensen bijzonder worden door hun situatie of verhaal. Een programma dat gaat over de kernwaarden van ons bestaan: geloof, hoop en liefde!”

Sinds 1984 presenteert Bert van Leeuwen verschillende programma’s voor de Evangelische Omroep. Jarenlang presenteerde hij de EO-Jongerendag en het tv-programma ‘That’s the Question’. Tevens presenteert hij al jaren het succesvolle EO-programma ‘Het Familiediner’. Hierdoor weet Bert als geen ander hoe hij mensen en verhalen met elkaar verbindt. Bert: “Ik ga met veel plezier aan de slag voor dit programma. Vanwege de spontaniteit, afwisseling en inhoud past dit programma goed bij mij als presentator. Ik ben een deeltje van het geheel. Samen met de andere presentatoren vullen we elkaar aan, en dat maakt het erg leuk.”


Aanwinst
Inmiddels is het dagelijkse ‘Geloof en een Hoop Liefde’ een onmisbare titel op NPO 2. Het programma strijkt een week lang neer in een plaats in Nederland, waar de presentatoren op zoek gaan naar unieke, persoonlijke en onbevangen verhalen. Bekende en onbekende inwoners maken hen wegwijs in stadse tradities en karakteristieke dorpsverhalen. Eindredacteur Erwin Hoffmann: “Bert is een aanwinst door zijn vrolijke directheid en zijn oprechte nieuwsgierigheid naar mensen. In ‘Het Familiediner’ heeft hij bewezen het beste in mensen naar boven te halen. Ik kijk uit naar zijn spontane ontmoetingen op straat en zijn belevenissen overal in Nederland.”

Emmen
De eerste uitzending met Bert van Leeuwen is te zien op 11 april. Die week is ‘Geloof en een Hoop Liefde’ in Emmen, ook wel de ‘open, groene stad’ genoemd. De presentatoren nemen een kijkje bij de nieuwe Wildlands Adventure Zoo Emmen en maken kennis met BN’er Evert ten Napel en volkszanger Bouke. Bert van Leeuwen verdiept zich in de familiegeschiedenis van familie Ten Cate, de eigenaren van Hotel Ten Cate. Dit kunsthotel is een begrip in Emmen en omstreken. Een bezoek aan de oude hunebedden mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons