App: Stop kanker door bidden

ePrayCancer stimuleert gebed en contact met zieken

in Christelijk Nieuws

Wat met een enkel gebedsverzoek op Facebook begon, is inmiddels uitgegroeid tot een intensief bezochte Facebook pagina en een gratis app. Door middel van de app kunnen kankerpatiënten contact met anderen leggen om geestelijke ondersteuning en voorbede te krijgen.

Het idee voor ePrayCancer  ontstond op 22 juli 2015 toen Tom Freiling een verzoek op Facebook postte. Hij vroeg mensen om voor kankerpatiënten te bidden. Het bericht “Lieve God, genees degenen met kanker. Amen” ging onmiddellijk op internet rond en heeft inmiddels twaalf miljoen likes gekregen, het absolute record op Facebook.

De Facebookpagina van ePray heet “Stop Cancer, Start Praying” en heeft inmiddels  zo’n 200.000 volgers. Wekelijks wordt de pagina door 20.000.000 bezoekers gevonden, waarmee het een van de populairste Facebookpagina’s ter wereld is die op geloof is gebaseerd.

Sinds kort is er een speciale app ontwikkeld. De app ePrayCancer is in Google Play en in de App Store te vinden. Nadat een account is aangemaakt, kunnen gebruikers van deze app een één-op-één chat met anderen hebben. Ook biedt de Amerikaanse app de mogelijkheid om met anderen contact te zoeken die aan dezelfde soort kanker lijden. De app is van een vertaalmodule voorzien, waardoor het mogelijk is om heel gemakkelijk wereldwijd met andere gebruikers te chatten. Dit contactplatform biedt verder de mogelijkheid foto’s en video’s  uit te wisselen en om videogesprekken te voeren. Oude chats kunnen met een speciale knop gewist worden.

Bron: Religion Press Release Service

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons