'We rennen ons rot, ook voor God'

Op zoek naar de stilte

in Mediatips

Neerlandicus en tekstschrijver Theanne Boer zat jarenlang in de beleidsgroep van de kerk, in de liturgiecommissie en in een thuisfrontcommissie. Ze was huiskringleider, bezocht een gebedsgroep en organiseerde jongerenavonden. Ze holde van de ene verplichting naar de andere en het werd haar allemaal te veel. “We rennen ons rot, ook voor God”, zegt ze in Een Goede Zondag.


Via haar baan kreeg zij een relatie en verhuisde naar Zeeland. Ze ging naar een klein Zeeuws kerkje in een klein Zeeuws dorp en was enorm opgelucht dat zij daar niets hoefde. Nu zoekt zij de stilte en in die stilte hoort zij de stem van God.

Theanne: “We zijn dikwijls zo rusteloos en machteloos om innerlijke rust te vinden, dat we ernaar snakken om weer aan de slag te kunnen en zo te ontsnappen aan de confrontatie met de chaos in ons hoofd en ons hart. Maar als we trouw volhouden, al is het maar tien minuten per dag, dan ontdekken we langzamerhand - bij het kaarslicht van onze gebeden - dat er een plek in ons is waar God woont, en waar hij ons uitnodigt om bij Hem te wonen. Als we die innerlijke heilige plaats hebben leren kennen - en het is de mooiste en heerlijkste plaats die er is - dan willen we daar zijn en geestelijk gevoed worden.”Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons