Vijf vragen aan Andries Knevel

Knevel presenteert nieuw avondvullend radioprogramma

in Mediatips

Zaterdag 9 januari start op NPO Radio 5 het nieuwe programma EO Live. Elke zaterdagavond goede gesprekken en live muziek van 19.00-22.00 op NPO Radio 5. Het gevarieerde magazine over leven, geloof, cultuur en maatschappij wordt gepresenteerd door Andries Knevel. Er is aandacht voor positief nieuws uit de christelijk wereld en er is veel muziek van bekende en minder bekende artiesten. 5 vragen aan Andries Knevel.

Past het nieuwe programma bij jou?
Ja, het past heel goed bij mij. Al die 38 jaar dat ik bij de EO werk heb ik altijd de insteek gehad dat het één van onze taken is om het nieuws van het Koninkrijk door te geven. 

Is dat het doel van het nieuwe programma?
We willen laten zien wat er allemaal voor moois gebeurt in de christelijke wereld.  Evangelisatie, boeken, muziek, noem maar op. We willen dat mensen denken: 'O, wat is het koninkrijk van God mooi.' Zo willen we mensen enthousiast maken, inspireren en ook mobiliseren voor bijvoorbeeld Stichting Present. We gaan proberen elke week een vrijwilligersproject te noemen waar mensen aan mee kunnen werken. 

Is het moeilijk je zaterdagavond kwijt te zijn?
Oei, dat is een gewetensvraag. Ik vind het eerlijk gezegd akelig om de zaterdagavond kwijt te zijn. En de familie vraagt of het na twintig jaar werken op zaterdag niet een keer genoeg is. Toch, ik vind het een mooi programma om te doen. 

Welke muziek is er te horen?
Muziek waar ik van hou, de meer klassieke gospel, lekker luisterbare muziek. Deze zaterdag beginnen we met Simon & Garfunkel, 'Bridge over troubled water', maar het kan soms ook wel iets meer uptempo zijn. Ook laten we elke week Amazing Grace door iemand zingen. 

Hoe lang blijf je nog presenteren?
Ik ben bijna 64 en Rutte wil dat ik ik nog zo'n twee jaar door blijf werken. Wat ik daarna ga doen? Daar doe ik geen uitspraken over.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons