Topless activiste komt tot geloof

Oprichtster Braziliaanse tak 'Femen' vraagt christenen vergeving

in Geloven

Sara Fernanda Giromin - beter bekend als Sara Winter - was de oprichter van de Braziliaanse tak van 'Femen'. Een organisatie waarvan de leden vaak topless actie voerden. Nu is ze tot geloof gekomen en vraagt ze christenen in een video op YouTube om vergeving.

Sara vraagt onder andere vergeving voor een shockerende protestactie bij een katholieke kerk. Bij die protestactie stond ze topless, met een doornenkroon op, voor een kruis, en zoende ze met een mededemonstrante. Ook heeft ze spijt van de abortus van haar eerste kind. 

In een interview met de christelijke website Aleteia vertelt ze dat het binnen Femen niet toegestaan was een religie te hebben: “We mogen niet buiten het feministisch plaatje denken. Als we dat doen, worden we vernederd. We mogen ook niet gelovig zijn. En je moet lesbisch of biseksueel zijn.”

Drie maanden geleden is haar tweede kind geboren. Toen besloot ze publiekelijk afstand te nemen van haar verleden. Ze vertelt: "Toen mijn kind werd geboren, besefte ik dat ik geen feminist ben en dat mijn abortus ontzettend fout was. Ik ben een christen. Ik geloof in Jezus Christus."

Nu steunt ze een pro-life centrum en probeert ze op Braziliaanse scholen haar boodschap te laten horen. Ze durft nog niet naar de kerk te gaan. "Ik wil wel terug naar de kerk, maar ik weet niet hoe of wanneer omdat ik me schaam voor wat ik vroeger gedaan heb."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons