Sister Act met echte non!

Winnaar The Voice krijgt passende rol

in Christelijk Nieuws

Tot grote verrassing van iedereen werd de tweede editie van The Voice Italia gewonnen door een non. Nu maakt zij carrière: in Sister Act!

Vorig jaar verraste Cristina Scuccia de juryleden van The Voice Italia met haar stem en met haar presentatie. Zuster Cristina is non en zong de sterren van de hemel. De gezichten van de juryleden spraken boekdelen toen zij hun stoel voor de 27-jarige zuster omdraaiden: de non trad op in haar dagelijkse outfit. Een non op de bühne, wie verwacht dat? De verrassing kreeg een vervolg: Cristina won de tweede editie van The Voice!

Inmiddels zet de winnende non haar volgende stappen. Zij maakt sinds kort deel uit van de cast van Sister Act en speelt de rol van zuster Mary Robert, de verlegen non die een dijk van een stem blijkt te hebben. Het is een rol die haar op het lijf geschreven is… Het eerste optreden ligt alweer een maand achter haar: op 10 december trad zij voor het eerst op in Sister Act. Zij deed dat in het Brancaccio Theater in Rome. Passender kun je het niet krijgen!

Getuige zijn
Met het winnen van The Voice en haar rol in Sister Act heeft haar leven een enorme wending genomen. Toch vertelt zij dat haar geestelijk leven hetzelfde is gebleven. Tussen alle activiteiten is zij nog steeds in haar kloosterorde actief. Zij ziet haar muzikale carrière als mogelijkheid om als getuige van Christus naar de buitenwijken te gaan. Laat dat nou precies het verhaal van Sister Act zijn…

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons