Reclame maken voor God

Preek van de week

in Christelijk Nieuws

Het is nog nooit eerder gedaan. Radiocommercials voor de zondagse preek. De nieuwe ronde van de remonstrantse campagne ‘Geloof begint bij jou’ kenmerkt zich door verdieping en verbinding met lokale remonstrantse kerken.

Naast posters in alle plaatsen waar een remonstrantse kerk is, komt er een wekelijkse preek van de week. Via radiocommercials op NPO Radio 1, 2 en 4 vertellen de remonstranten alvast waar de preek over gaat. Zo komen typisch remonstrantse thema’s als geloof & wetenschap, filosofie en humor/relativeringsvermogen langs.

De eerste preek van de week is op 10 januari in Rotterdam. Dominee Tjaard Barnard praat met de aanwezigen over ‘Mijn God begon met de oerknal’: heeft God de oerknal geschapen of hebben wij mensen toen wij uit de oerknal ontstonden zelf God gemaakt? Op 17 januari neemt hoogleraar Christa Anbeek het stokje over in Utrecht: ‘Mijn God laat zich niet kennen’. En zo gaan de remonstranten verder het land door.

Trouw schrijft: "Reclame maken voor God? Het lijkt misschien een beetje apart, maar de remonstranten doen het al een tijdje. Vorig jaar hingen op treinstations en in bushokjes posters met teksten als 'Mijn God trouwt homo's' en 'Mijn God doet niet aan dogma's'. Tom Mikkers, algemeen secretaris van de remonstranten: "Ook in de radioreclame komen typisch remonstrantse thema's langs, zoals geloof en wetenschap, duurzaamheid, filosofie en humor."

De Remonstrantse Broederschap - ruim vijfduizend leden - omschrijft zich graag als het kleine eigenwijze zusje van de grotere, door de bank genomen behoudender, protestantse kerken.

Bron: Remonstranten.nl/Trouw

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons