Paus gaat 'vloggen' in 10 talen

Eerste videoboodschap nu online

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus heeft in zijn eerste video met zijn gebedsintentie voor de maand opgeroepen tot een dialoog tussen de godsdiensten. “Wij zijn allemaal kinderen van God”.

“De grote meerderheid van de bewoners van onze planeet noemt zichzelf gelovig”, zegt de paus aan het begin van het filmpje. Daarom vindt hij het belangrijk dat er gewerkt wordt aan de interreligieuze dialoog en wil hij er zijn gebedsintentie voor de maand januari aan verbinden. “Het is belangrijk dat we hiervoor blijven bidden en samenwerken met hen die er anders over denken”.

Kinderen van God
“Velen denken anders, ervaren de dingen op een verschillende wijze, zij zoeken God of vinden God op vele manieren”, maar zegt de paus, er is één zekerheid die geldt voor allen: “Wij zijn allemaal kinderen van God.”

De paus vraagt de gelovigen wereldwijd te bidden, opdat “oprechte dialoog tussen mannen en vrouwen van verschillende geloven leidt tot meer vrede en rechtvaardigheid”.

Heilig Jaar
Het initiatief om de gebedsintenties van de paus op video uit te brengen, is gelanceerd bij gelegenheid van het Heilig Jaar van Barmhartigheid. De paus spreekt in de video in zijn moedertaal, het Spaans, maar het project wil via ondertiteling dertig miljoen mensen in tien talen bereiken, ook in het Nederlands.

Nederlandse ondertiteling
De video met Nederlandse ondertiteling wordt door het Wereldwijd Gebedsnetwerk van de Paus onder de naam 'De Video van de Paus' op verschillende sociale media verspreid, waaronder op Facebook. Binnenkort wordt ook de Nederlandse website gelanceerd: www.devideovandepaus.org

Ook op Facebook is de videoblog te zien.

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Bekijk hier de video met de gebedsintenties van de paus voor de maand januari met Nederlandse ondertiteling:

Paus begint videoblog in 10 talen

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons