Online (mee)bidden op Myprayerfor.com

Nieuw initiatief voorziet in behoefte

in Geloven

“We merken dat op social media christenen sterke behoefte hebben om te bidden voor het laatste nieuws én elkaar te steunen,” vertelt Emiel Hop over het nieuwe initiatief: een online gebedsplatform.

Tijdens de Week van Gebed (17 tot en met 24 januari) presenteert de Evangelische Omroep My Prayer For, een nieuw online gebedsplatform.

Mensen verbinden
De site is bedoeld om mensen te verbinden én inspireren in hun gebeden. Alle gebedsonderwerpen zijn welkom. Groot en klein. Gebeden en onderwerpen van personen, maar ook van organisaties.

Hiermee is My Prayer For het eerste online Nederlandse gebedsplatform waar bidders elkaar vinden en gebeden kunnen delen en liken (klik 'amen').

Gebed is kostbaar
“Elk gebed is kostbaar en samen mogen we hopen op Gods kracht.” vertelt Emiel Hop, hoofd van de afdeling Vereniging bij de EO, over dit nieuwe initiatief. “Zoals bij de dreigende doodstraf voor de Soedanese christen Meriam vorige zomer, de aanslagen in Parijs, of dichterbij voor iemand die ziek is. Bestaande social media bieden hierin niet altijd genoeg mogelijkheden of veiligheid.”

Grote en kleine onderwerpen
“In 2015 is de EO daarom begonnen met de ontwikkeling van het online platform
My Prayer For,” legt Emiel uit. “We hopen dat het een plek wordt waar christenen elkaar vinden en geïnspireerd worden. Om samen te bidden voor grote nood aan de andere kant van de wereld, maar net zo goed voor een praktisch probleem van iemand die bij ons om de hoek woont.”

Nieuwsfunctie
De site heeft een nieuwsfunctie waardoor je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkeling rond een gebedsonderwerp. Ook kun je via de Facebook en Twitter mogelijkheden andere bidders vinden.

Benieuwd naar gebed in Nederland? Op deze bladzijde vind je een uitgebreid overzicht van christelijke organisaties die iets met gebed doen.

- -

Bovenstaand bericht staat ook in Visie.
Visie is de christelijke mediagids boordevol betrouwbare en praktische informatie over radio, televisie, het geloof en de samenleving.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons