Nederland luidt de noodklok

Aandacht voor de rol van de kerk

in Christelijk Nieuws

Zaterdag klonken om 12.00 uur van Groningen tot Maastricht de kerkklokken. Bekende Nederlanders werden klokkenluider en vroegen hiermee aandacht voor de rol van de kerk in de Nederlandse samenleving. Zo werd de actie Kerkbalans letterlijk ingeluid.

Van onschatbare waarde
Met de actie Kerkbalans vragen meerdere kerkgenootschappen jaarlijks een bijdrage van hun leden. Dankzij hun financiële steun kunnen kerkgemeenschappen actief zijn en een rol van betekenis spelen in de Nederlandse samenleving. Met vele concrete projecten en initiatieven gericht op vluchtelingen, kinderen, ouderen, jongeren en mensen met geldzorgen zijn kerken van onschatbare waarde voor de maatschappij.

Met het luiden van de klokken, werd aandacht voor deze rol gevraagd en doen de kerken de oproep: “Geef! Geef en steun uw eigen kerkgemeenschap en/of parochie in uw wijk, dorp of stad!”

"Nooit gedacht dat ik nog eens klokkenluider zou worden. Vandaag is het zover. Middelburg, 12.00 uur', twitterde Karin van den Broeke, preses van de generale synode van de Protestantse Kerk Nederland.

Hart onder de riem
Het inluiden van Kerkbalans werd een korte en krachtige ceremonie, waarbij de ’klokkenluider’ vertelde waarom hij of zij het belangrijk vindt dat de kerk er is. Vrijwilligers waren uitgenodigd om bij het inluiden aanwezig zijn. Het inluidmoment had ook als doel hen een hart onder de riem te steken zodat ze zich gesteund weten als ze dit jaar weer de financiële bijdragen gaan inzamelen voor hun plaatselijke kerkgemeenschap.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons