Nederland is weer kerkgenootschap rijker

Vergiet als uiting van geloof

in Christelijk Nieuws

De Kerk van het Vliegend Spaghettimonster is sinds gisteren officieel ingeschreven als Kerkgenootschap, schrijft de kerk. Eerder wilde de Kamer van Koophandel de kerk van het Vliegende Spaghettimonster niet erkennen als 'kerk'. Het had heel wat voeten in aarde, maar de Kamer van Koophandel is uiteindelijk akkoord.

De gebedsruimte van de Nederlandse Kerk van het Vliegend Spaghettimonster staat in Nijmegen (de Santa Maria-kapel), hun aanhangers: de pastafarians. Helemaal nieuw is de kerk niet, in de VS bestaat die al sinds 2005. Oprichter Bobby Henderson stoorde zich zo aan het onderwijs dat werd gegeven over het geloof, dat hij in 2006 zelfs een Spaghetti-evangelie publiceerde. 

Dirk Jan Dijkstra is de aartsbisschop van de Nederlandse tak van de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster. Hij legt uit: "Iedereen kan zich bij onze kerk aansluiten. Het is een religie die kritisch is naar andere religies in het algemeen. In plaats van de Tien Geboden, hebben wij de Acht Liever-nietjes."

Op dit moment loopt een verzoek bij de gemeente Emmen voor een identiteitsbewijs voor Dirk Jan waar hij op de pasfoto een vergiet op z'n hoofd heeft. "Tot nu toe heeft de gemeente niet zo moeilijk gedaan, maar vanuit de overheid komt telkens een keiharde nee."

Op de website staat: 'U kunt zich inschrijven bij de kerk van het vliegend spaghettimonster. U wordt een echte pastafarian, c.q. lid van de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster. De kerk staat voor vrijheid voor iedereen, dus het kost u niks en u hoeft niet elke zondag om 9 uur in de kerk te zitten. We zouden het fijn vinden als u leeft naar de leefregels van onze Noedelgod, de Acht Liever-nietjes'.

Bron: NOS

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons